Sammanfattning – Vinterviken

Avsnittet börjar med att Elisabeth inte kommer till skolan en dag och därför ringer John-John henne på kvällen. Hon berättar att hon hade försovit sig. Då hade hon märkt att det hade varit en tjuv som försökte ta tavlorna i hennes hus. Hon hade slagit ner mannen med ett basebollträ.

John-Johns mamma berättar för John-John att skithuvudet ska flytta hem igen men kort därefter får hon ett samtal om att Skithuvudet har blivit anfallen och ligger på sjukhus. Mannen som som Elisabeth hade slagit var Skithuvudet. Familjen åker för att hämta hem Skithuvudet från sjukhuset, men samtidigt tänker Elisabeth också besöka honom på sjukhuset. När de är på väg ut får Elisabeth syn på John-John tillsammans med Skithuvudet och springer iväg.

Senare ringer Elisabeth och säger att John-John ska hålla sig borta. John-john flyttar in hos hans mormor därför att han inte orkar med Skithuvudet. En dag besöker Sluggo honom. Han har gått med i en nazistisk grupp och vill gå ur. Problemet är att enda utvägen är att dö för att gå ut ur gruppen.

John-john firar sedan jul hos hans mamma och på kvällen besöker han Elisabeth. Han sätter upp lapparna på fönstret som Elisabeth hade tappat i skolan innan.
Några dagar senare blir John-John och Sluggo jagade av nazisterna. De hoppar på isflaken på vattnet när en båt plötsligt kommer mot dem. Nazisterna trillar ner i vattnet och dör. När John-John är hemma hör han att ett brev kommer in genom dörren. Han ser att det är namnteckningsanalysen och springer ut och skriker på Elisabeth. Han berättar allt om vad som hade hänt. Till slut tar hon pappret som hon hade kastat in genom brevinkastet och skriver ”Jag älskar dig”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s