Personbeskrivning av John-John

John-John är en kille på 17 år som går i ettan på teaterlinjen. Han är mörkhyad, har bruna ögon och mörkt hår. John-Johns familj har inte jättemycket pengar och därför har inte John-John alltid råd med de finaste kläderna. Man kan anta att han är rätt så stark på grund av att han går på boxning.

På fritiden går John-John på boxning. Han får ofta boxas mot en kille som heter Håkan. Håkan är mycket större än honom och i början får John-John mycket stryk. Men efter ett tag blir han bättre och lyckas hitta Håkans svagheter. Hans tränare Ivo pushar honom också mycket till att springa på fritiden.

John-John bor i Alby tillsammans med sin mamma och syster Lena. Hans pappa flyttade till USA som skådespelare när John-John var liten. Tills för ett litet tag sedan bodde även Skithuvudet, som John-John kallar honom, hos dem. Skithuvudet eller Rolf som han heter är John-Johns styvpappa som han hatar.

John-Johns före detta bästa kompis hette Sluggo. De var väldigt nära kompisar och gjorde nästan allt tillsammans. De var bästa kompisar ända till en dag när de bråkade och sedan dess har de inte pratat med varandra.

John-Johns tjej heter Elisabeth. De träffades en dag när John-John räddade livet på Elisabeths lillasyster. Dessutom började Elisabeth på samma linje som John-John. De kommer fort nära varandra trots att de kommer från två skilda världar. John-John lever ett mindre lyxigt liv med ganska lite pengar medan Elisabeth bor i en lyxvilla med pool i de lyxigare områdena.

John-Johns dröm är att bli Skådespelare, som hans pappa. Det var flera hundra personer som också sökte in till teaterlinjen men bara 20 av den kom in. John-John var en av dem. Han får mycket beröm på lektionerna och hans lärare uppmanar honom till att skriva mer.

John-John har väldigt lätt för att hamna i bråk. Han har ofta blåmärken från när han har varit i slagsmål. Han har speciellt svårt att kontrollera sig när han träffar på tre stycken killar från hans skola som kallar honom för rasistiska saker. Han kan vara väldigt uppkäftig vilket kan leda till bråk. Till exempel säger han åt de tre killarna att gå hem och runka vilket gör dem förbannade. Han gör också många dumma saker som att göra inbrott hos Elisabeth eller när han hotar Skithuvudet med pistol.

John-John ha ganska mycket problem. T.e.x så visar det sig att hans syster Lena älskar hans styvpappa Rolf. Han har också problem med killarna på skolan som säger rasistiska saker. Dessutom har han problem med Skithuvudet som kidnappar honom en dag efter träningen och slår honom.

Trots de negativa egenskaperna så bryr sig John-John mycket om andra. Detta visar sig t.ex. när han räddar Elisabeths syster från att drunkna. Han är också väldigt snäll mot de som är snälla mot honom.Han är också väldigt romantisk när han är med Elisabeth. Till exempel så klättrar han upp till hennes fönster mitt i natten bara för att säga att han älskar henne. Han är väldigt envis envis också vilket man kan se när han hela tiden blir bättre och bättre på att hitta svagheter hos Håkan på boxningen. Dessutom är han envis när han går hem till Elisabeth mitt i natten trotts att det regnar.

Trots att han har gjort många dumma grejer så är han nog innerst inne en fin människa. Han ville egentligen inte bryta sig in hos Elisabeth men Sluggo pressade honom till att göra det. Dessutom ville John-John att de bara skulle ta pengarna och sticka när de väl var inne. John-John förbjöd Sluggo att ta något mer än pengarna men Sluggo tog ändå en pistol. Jag tror att Sluggo har fått John-John in på de dåliga banorna med slagsmål och stölder fast han egentligen inte vill det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s