Titel: Prodigy

Författare: Marie Lu

Översättning: Katarina Falk

Översättare: Ylva Stålmarck

Annonser

2 reaktioner på ”Prodigy

  1. I boken finns det två stycken huvudpersoner. Den ena heter June och den andra heter Day.

    June Iparis är en tjej på 17 år. Hon är född i en rik familj där både hennes bror och föräldrar har varit högt uppsatt inom republikenHon är enligt republiken den ända som har fått fullt poäng på prövningen. Hennes föräldrar dog mystiskt i en bilkrock. Sedan dess tar hennes bror hand om henne tills att han blir mördad. Hon får i uppdrag att leta reda på mördaren som anses vara den främsta brottslingen i hela landet – Day.

    Day är precis motsatsen till June. Han är fattig och bor i slumområdena i landet. Hans föredrar tror att han är död och just nu lever han på gatorna. Han fick cirka 600 poäng på prövningen, vilket betyder att han misslyckades.

    Båda två är vådligt smarta och smidiga. De analyserar väldigt mycket i varenda drag de gör.

  2. Kärleken mellan June och Day är väldigt förbjuden och spännande. Från början var Day Junes största fiende och hennes mål var att ta honom till fånga. När hon har spårat honom ett tag och även börjat umgås med honom för att spana på honom börjar de fatta känslor för varandra. Senare flyr de tillsammans med varandra från regimen. Kärleken är säkert bra därför att de är tvungna att sammarbeta och hjälpa varandra för att överleva och undkomma faror vilket betyder att de säkert skapar starka band. De tar också hand om varandra väldigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s